Zapraszam 😊 Składniki (forma o średnicy 26 cm): makaron fusilli 250 g, pomidory z puszki 1 opakowanie, pieczarki 300 g, cebula 1 szt, mięso mielone wieprzowe lub wołowe 350 g, papryka czerwona pół szt, kukurydza pół puszki, fasola czerwona pół puszki, czosnek 1 ząbek, sos sojowy 2 łyżki, majeranek 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1,5 łyżeczki, chili do smaku, sol i pieprz do smaku, olej do smażenia, ser żółty 100 g, Następnie dodajemy czerwoną fasolkę, kukurydze, pomidory z puszki, wyciśnięty przez praskę czosnek, usmażone mięso i przyprawiamy do smaku. Do zapiekanki użyłam makaronu fusilli, który połączony został z sosem pomidorowym, mielonym mięsem, czerwoną fasolką, papryką, pieczarkami, kukurydzą i cebulką... Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, Następnie odcedzamy i wykładamy na wysmarowaną olejem blaszkę. Pieczemy w 170 stopniach, do momentu aż wierzch zapiekanki będzie złocisty (ok 30 min). Miłośników meksykańskiej kuchni zapraszam dzisiaj na zapiekankę 😊 Łatwą i błyskawiczną w przygotowaniu. Pieczarki kroimy w półplasterki i podsmażamy na osobnej patelni.