Pianka na biszkoptach

Elżbieta
Ciasta
27.03.2017 18:58
Pianka na biszkoptach
  • Czas gotowania: 60 min
  • Czas przygotowania: 60 min

Składniki

  • 2 opakowania podłużnych biszkoptów
  • 3 galaretki: truskawkowa, agrestowa, cytrynowa
  • 0,57 l śmietany

Przepis

Każdą galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody i schładzamy.

Śmietanę ubijamy na sztywno

i dzielimy na trzy równe porcje.

Tężejące galaretki (kolorami) dodajemy do śmietany

i delikatnie łączymy.

W blaszce ( 20x20cm) układamy pierwszą warstwę biszkoptów, nakładamy truskawkową piankę, drugą warstwę biszkoptów, piankę agrestową, trzecią warstwę biszkoptów i piankę cytrynową.

Tak przygotowany deser schładzamy w lodówce.

Smacznego!