Wilgotna Babka Cytrynowa

Iwona

Ciasta

27.03.2017 19:43

Wilgotna Babka Cytrynowa

dla mnie jest idealna taka bez niczego, ale nie wykluczam ze gdy upiekę ja kolejny raz to ja polukruje, cytrynowym lukrem ;)1. Miękkie masło miksujemy z cukrem na puch. czubata szklanka mąki 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 150 g masła w temp. pokojowej 3 jajka w temp.pokojowej 3/4 szkl. 3. Teraz dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia, oraz skórkę i sok z wyszorowanej i wyparzonej cytryny. 2. Dodajemy powoli po jednym jajku, miksując za każdym razem po dodaniu jajka.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2017/03/wilgotna-babka-cytrynowa.html