Zapiekanka z ziemniakami, kiełbasą i pieczarkami to idealna propozycja na pyszny i sycący obiad 5 dużych ziemniaków 500 g pieczarek 1 pętko kiełbasy 1 duża cebula 200 g sera żółtego sól i pieprz olej świeże oregano do posypania Ziemniaki w mundurkach gotujemy na półtwardo, studzimy obieramy i kroimy w plasterki. W międzyczasie pieczarki dokładnie myjemy, kroimy w plasterki i podsmażamy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, a następnie kiełbasę oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotowa zapiekankę posypujemy świeżymi listkami oregano i podajemy z ulubionym ketchupem lub sosem czosnkowym. Na ziemniaki wykładamy podsmażone pieczarki z kiełbasą.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://oobzarciuch.blogspot.com/2017/03/zapiekanka-ziemniaczana-z-pieczarkami-i.html