Piec (góra-dół) na środkowym poziomie w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez ok. 60-70 minut (po ok. 40 minutach pieczenia wyłączyć górną grzałkę i piec tylko na dolnej). cukru wanilinowego (opcjonalnie) 2 łyżki mąki ziemniaczanej (średnioczubate – razem ok. 40g) 3 czubate łyżki kakao (ok. 40g) Sernik zebra – Składniki: 1 kg twarogu sernikowego (minimum 3-krotnie mielonego, użyłam z wiaderka) 5 jajek 1 szklanka cukru (o pojemności 250ml) 1 opak. Sernik zebra – szybki w wykonaniu i wystarczy tylko 5-6 składników, by móc delektować się jego smakiem! Na środek wlewać naprzemiennie po 2-3 łyżki każdej masy. Studzić sernik najpierw przez 40 minut przy zamkniętym piekarniku, a następnie przy uchylonym.