składniki: 700 g mięsa mielonego, u mnie karkówka pół suchej bułki 2 opakowania ciasta francuskiego sól, pieprz 1 opakowanie mrożonej brukselki Hortex 2 opakowania warzyw na patelnię z przyprawą włoską Hortex czarny sezam białko do posmarowania ciasta Suchą bułkę namoczyć wcześniej w mleku lub wodzie. Jeden prostokąt ciasta pozostał wolny bo miałam 11 kulek a 12 prostokątów więc można sobie coś w niego zawinąć i upiec razem z kulkami aby się nie zmarnował. Ciasto posmarować białkiem i posypać czarnym sezamem wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec aż ciasto dobrze się przyrumieni, funkcja termoobieg. Ja po prostu ułożyłam kulkę na środku ciasta i złożyłam rogi do środka lekko dociskając aby się zlepiły. Ciasto francuskie podzielić na prostokąty, jedno ciasto na 6 prostokątów. Warzywa na patelnię przygotować wg przepisu na opakowaniu. Na środku ułożyć jedną ugotowaną brukselkę (średniej wielkości) i dokładnie oblepić ją mięsną masą. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać kulki przez 15 minut, funkcja termoobieg.