Tort kawowy z malinami

Ciasta
22.03.2017 22:08
Tort kawowy z malinami

Krem - 500 g śmietany 36% - 3 łyżki cukru - 375 g mascarpone - 3 łyżki kawy rozpuszczalnej - 2 łyżki zmielonej kawy Śmietanę ubić do zgęstnienia, dodać cukier i ubijać jeszcze chwilę. Składniki Biszkopt Nasączenie - 150 ml zaparzonej kawy - łyżka cukru - 3 łyżki ciemnego rumu Do kawy dodać cukier, wymieszać, aż się rozpuści. , przełożyłam malinowym dżemem i kremem kawowym z odrobiną zmielonej kawy dla podkreślenia smaku, po czym udekorowałam świeżymi malinami. Posmarować dżemem malinowym, położyć na niego 3-4 łyżki kremu i rozsmarować. Ten, w przeciwieństwie do poprzedniego, jest przede wszystkim mniej słodki i ma owoce zamiast cukierasów ;) Ciemny biszkopt nasączyłam lekko rumowym, kawowym ponczem Całość lepiej zrobić wcześniej, np. wieczorem poprzedniego dnia, a układanie owoców można zostawić na ostatnią chwilę. Dodatkowo - dżem malinowy - maliny Wystudzony biszkopt przekroić na 3 części.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://slodkieinspiracje.blogspot.com/2016/09/tort-kawowy-z-malinami.html