Składniki (9 babeczek) - duże jajko - 1/3 szklanki oleju - szklanka kefiru - 1/2 szklanki cukru - 1 1/3 szklanki mąki pszennej - czubata łyżeczka proszku do pieczenia - 1/3 szklanki kakao - szczypta soli - 2 gruszki (niezbyt soczyste) Gruszki umyć, obrać, pozbawić pestek i pokroić w kostkę. Kruszonka - 50 g masła - 50 g cukru - 80 g mąki pszennej Rozetrzeć palcami wszystkie składniki, aż do powstania kruszonki. W drugiej misce wymieszać cukier, mąkę, proszek, kakao i sól. W środku mają kawałki gruszki, na wierzchu - słodką, maślaną kruszonkę. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilkę, pieczenie 20 min., a smakują super i ładnie wyglądają.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://slodkieinspiracje.blogspot.com/2016/09/muffiny-czekoladowe-z-gruszkami-i.html