Składniki: 450 g miąższu z dyni 1 jabłko 1 jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka miodu 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka masła 1/2 szklanki wody olej do smażenia Dynię pokroić w średniej wielkości kostkę. Placki z dyni z dodatkiem jabłka, miodu i cynamonu. Placki smażyć na dość dużym ogniu, z obu stron, do czasu zrumienienia. Dynię zdjąć z patelni i ugnieść przy pomocy ugniatarki do ziemniaków. Z przepisu wychodzi 12 średniej wielkości placków. Po usmażeniu przełożyć na papierowy ręcznik, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Obrane jabłko utrzeć na tarce o małych oczkach.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/placki-z-dyni/