Składniki: – 200g płatków owsianych (bezglutenowych) – 2 jabłka – 60g sezamu – 60g słonecznika – 2-3 łyżki miodu/syropu klonowego – garść płatków migdałowych – garść nerkowców – garść orzechów włoskich – garść orzeszków ziemnych – 1 łyżeczka cynamonu – szczypta soli Świetnie spisuje się jako szybkie śniadanie w duecie z jogurtem, jako chrupiąca przekąska między posiłkami, czy z owocami w formie deseru. Jej przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a starcza na długo, mi mniej więcej na 2-3 tygodnie. Pieczemy w 150 stopniach przez 40-50 minut od czasu do czasu ją mieszając. Formę do pieczenia lub blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej granolę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://befitbestrong.pl/granola-jablkowa-orzechami/