Koniecznie sprawdźcie 😉 Do zrobienia bułeczek na parze będzie potrzebny Wam duży garnek, koszyczek do gotowania na parze, a także pokrywka do garnka z minimalną ilością otworów, bądź też talerz/deska – coś czym szczelnie przykryjecie garnek. Przepis na pampuchy drożdżowe Drukuj przepis Składniki 22 g drożdży 100 g cukru 150 ml mleka 3,2% 1 opakowanie cukry wanilinowego 300 g mąki pszennej tortowej 50 g roztopionego masła szczypta soli 6 Wiśnie rozmrażamy na patelni, dodajemy do nich miód oraz wanilię (rozcinamy na pół i wydobywamy z niej ziarna). 5 Na dno garnka wlewamy wodę, zagotowujemy ją i wkładamy do garnka koszyczek, na który kolejno kładziemy bułeczki. Z przepisów Pawła przygotowywałam już między innymi Tartę szpinakową z truskawkami czy Pancakes z malinami i bitą śmietaną. 4 Wyrośnięte ciasto dzielimy na 10-12 części i wyrabiamy z niego pampuchy. Pierwsza partia pampuchów nie wyrosła mi odpowiednio z tego względu, że w pokrywce było bardzo dużo otworów odprowadzających powietrze. Pampuchy muszą się dobrze uparować, także niewskazane jest również podnoszenie pokrywki (do czego mam zboczenie 🙂 ), aby para nam nie uciekła. 2 100 g mąki przesiewamy do miski, robimy w mące wgłębienie i wlewamy powstałą mieszankę. Przepis na pampuchy drożdżowe znalazłam w książce Pawła Małeckiego.