Babeczki jeżynowe z trójkolorowym kremem

Desery
21.03.2017 17:08
Babeczki jeżynowe z trójkolorowym kremem

Składniki (7 sporych babeczek) - 75 g miękkiego masła - 85 g cukru - 15 g cukru z wanilią - jajko - żółtko - 175 g mąki pszennej - czubata łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli - 100 g kefiru - 150 g jeżyn Masło utrzeć z cukrem i cukrem z wanilią. Krem - 100 g masła - łyżka cukru pudru - 300 g serka śmietankowego - dżem jeżynowy - jeżyny do dekoracji Miękkie masło utrzeć z cukrem, dodać serek i zmiksować. Przedstawiam dziś mój ulubiony wypiek w ostatnim czasie - przepyszne babeczki z jeżynami w cieście, udekorowane trójkolorowym, naturalnie barwionym, jeżynowym kremem. Przełożyć do woreczków z tylkami lub szpryc i dekorować w dowolny sposób, układać na wierzchu kremu po 1 jeżynie. Do jednej nie dodawać nic, do drugiej 1 niepełną łyżkę dżemu (wymieszać), do drugiej 2 łyżki (również wymieszać). Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i solą oraz kefir i ponownie ubić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://slodkieinspiracje.blogspot.com/2016/10/babeczki-jezynowe-z-trojkolorowym-kremem.html