Składniki Ciasto - 3 szklanki mąki - 200 g masła/margaryny - 4 płaskie łyżki cukru - 5 żółtek - 2 łyżeczki proszku do pieczenia (kopiaste) - opakowanie cukru waniliowego Nadzienie - 3-4 szklanki czerwonych porzeczek - 3/4 szklanki cukru Dodatkowo - trochę kakao, ciemnego i gorzkiego Kruszonka - 3/4 szklanki mąki - 2/3 szklanki cukru pudru - 16 g cukru waniliowego - 80 g masła Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. A że ja mam dużo pomysłów na wykorzystanie zamrożonych zapasów (tak, tak, mrożą się idealnie!), jeszcze niejednokrotnie w tym roku się tutaj pojawią w różnych połączeniach. Wypieki i desery z czerwonymi porzeczkami w roli głównej są rozchwytywane przez całą moją rodzinę ;) Piana - 5 białek - 1/2 szklanki cukru