Czekoladowe muffiny z wanilią i whiskey

Ania
Desery
20.03.2017 11:03
Czekoladowe muffiny z wanilią i whiskey
  • Czas przygotowania: 30 min

Składniki

Składniki na 6 dużych babeczek:

  • 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej (220 g)
  • 2/3 szklanki niesłodzonego kakao
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 1 i 1/4 szklanki brązowego cukru
  • 8 łyżek roztopionego masła
  • 2 duże jaja
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 3 łyżki whiskey (opcjonalnie)
  • 3/4 szklanki czekoladowych dropsów lub posiekanej gorzkiej czekolady

Przepis

http://cookmagazine.pl/przepisy-deser-czekoladowe-muffiny/2/