Muffinki czekoladowe

Krzysztof
Przepisy
28.12.2014 15:44
Muffinki czekoladowe

Przepis

Składniki na 12 babeczek:

Suche:

2 szklanki mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki sody

1 szklanka cukru

1/2 szklanki kakao

Mokre:

2 jajka

1/2 szklanki oleju

1 szklanka mleka

Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Dodać pozostałe suche składniki i wymieszać łyżką. W drugiej misce wymieszać składniki mokre i połączyć z suchymi. Dobrze wszystko razem łyżką wymieszać. Do foremek powsadzać papilotki i napełniać ciastem tak, aby zostało od góry ok. 1 cm. miejsca. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 25 min.Sprawdzić patyczkiem, jak będzie suchy wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce. Gotowe!