Składniki: 2 łyżki nasion chia 2 łyżki mieszanki babki płesznik i babki jajowatej 1 łyżka zielonego młodego jęczmienia 5-6 daktyli bez pestek namoczonych we wrzątku 100 ml wody (sok) brzozowej 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka melasy karobowej ewentualnie miodu spora garść świeżej mięty Wykonanie : 1. Daktyle zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy pod przykryciem. Wszelkie bakalie i zdrowe produkty możecie znaleźć w sklepie agnex a żeby was zachęcić do mam dla was 5% rabat na produkty Agnex na hasło ZDROWE-BAKALIE w sklepie www.sklepagnex.pl (rabat obowiązuje do 30.04.2017 r.). Wszelkie bakalie i zdrowe produkty możecie znaleźć w sklepie agnex a żeby was zachęcić do mam dla was 5% rabat na produkty Agnex na hasło ZDROWE-BAKALIE w sklepie www.sklepagnex.pl (rabat obowiązuje do 30.04.2017 r.). W ich składzie znajdziecie również wspomniany przeze mnie wyżej błonnik w postaci mieszanki nasion babki płesznik i babki jajowatej. Wybór padł na zgrabne kuleczki, które zawierają same zdrowe składniki nie zawierają żadnych sztucznych słodzików ani cukrów. Długo myślałam nad tym jak zniwelować charakterystyczny smak jęczmienia i wybór padł na połączenie go ze świeżą miętą. przepis, który wymyśliłam głównie z potrzeby wykorzystania sproszkowanego młodego jęczmienia, który nie powala smakiem, a mnie wręcz odtrąca. Kupiłam go głównie z zaspokojenia ciekawości, gdyż uwielbiam testować wszystkie nowinki na półkach ze zdrową żywnością. O tym jak bardzo istotną rolę odgrywa błonnik w naszym codziennym jadłospisie chyba nie muszę pisać.