Bierzcie i pieczcie, ciasto jest naprawdę obłędne 🙂 Składniki: - 2/3 szklanki mąki orkiszowej - 1/2 szklanki ksylitolu (możesz dać troszkę więcej) - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżeczka przyprawy do piernika - szczypta soli - 1/2 szklanki oleju rzepakowego - 2 jajka - 150 gram posiekanych orzechów włoskich - 200 gram startej marchewki (ok. 2 średnie) Polewa: - 125 gram serka Philadelphia light - 2 łyżki stevi w pudrze - 1 łyżka cukru pudru - 1/2 łyżeczki olejku waniliowego. Do miski włóż suche składniki tj.: mąkę, ksylitol, sól, sodę, proszek do pieczenia, cynamon, przyprawę do piernika. W drugiej misce połącz mokre składniki tj.: jajka, olej. Piecz w 175 stopniach z funkcją góra dół przez 45 minut. Polewa: Zmiksuj wszystkie składniki,