Pasta z makreli z suszonymi pomidorami

Malgorzata
Śniadania
13.03.2017 9:34
Pasta z makreli z suszonymi pomidorami

English version Smoked mackerel and sun-dried tomato pate (4 servings) Ingredients: 1 smoked mackerel 5 sun-dried tomatoes in olive oil, drained and chopped 1 tablespoon of ketchup 1 hard-boiled egg, chopped 2 gherkins, diced 1/2 teaspoon Tabasco sauce 2 tablespoons mayonnaise 2 tablespoons natural yogurt salt and pepper Preparation: Skin the mackerel fillets and do a quick check for any bones, flake into the bowl and shred with a fork or whizz with a blender. Składniki: 1 makrela wędzona 5 sztuk suszonych pomidorów z oliwy, posiekanych 1 łyżka ulubionego ketchupu 1 jajko ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę 2 ogórki konserwowe, pokrojone w kostkę 1/2 łyżeczki tabasco 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól i pieprz Przygotowanie: Otóż był to przepis na pastę (sałatkę) z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami, korniszonami, jajkiem i majonezem na blogu Bernika – mój kulinarny pamiętnik i już na pierwszy rzut oka wiedziałam, że to musi być smaczne. Zdejmij z makreli skórkę, oddziel mięso od ości, przełóż je do miski i rozdrobnij widelcem lub rozdrobnij w blenderze jak Ci wygodniej. Surfując ostatnio w internetach, przeglądając oczywiście w większości strony o tematyce kulinarnej, natknęłam się na przepis, który do mnie przemówił.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/pasta-z-makreli-z-suszonymi-pomidorami-smoked-mackerel-and-sun-dried-tomato-pate/