Składniki: 1/2 główki średniej wielkości białej kapusty 1 średnia marchewka 1 średnia cebula 10 pieczarek 2 łyżeczki suszonej słodkiej papryki 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki suszonego kminu rzymskiego 3 liście laurowe 1/2 łyżeczki miodu 1/3 szklanki wody 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) olej do smażenia Kapustę drobno posiekać i przełożyć do dużego garnka. Dodać sól, pieprz, wodę i liście laurowe i gotować pod przykryciem, na małym ogniu. Wszystko gotować pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, do czasu aż marchew i kapusta będą miękkie. Na patelni rozgrzać olej i zaszklić na nim pokrojoną cebulę, a następnie pieczarki i marchewkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/kapusta-w-pomidorach/