Roladki kokosowe bez pieczenia

Beata
Ciasta
13.03.2017 0:08
Roladki kokosowe bez pieczenia

Składniki 1 l mleka 3/4 szklanki cukru laska wanilii 130 g mąki pszennej 1 budyń śmietankowy bez cukru 120 g masła Z jednego litra mleka odlać 1,5 szklanki i wymieszać z cukrem, mąką, budyniem oraz ziarenkami z laski wanilii. Polewa 100 g gorzkiej czekolady 1 szklanka śmietany 30% 1 łyżeczka kakao Śmietanę podgrzać, ale nie gotować, a następnie zdjąć z palnika, dodać kakao i pokruszoną czekoladę. Nożem do pizzy podzielić ciasto na połowę, a następnie pokroić prostokąty o szerokości 6 cm Każdy brzeg prostokąta lekko podważyć od spodu szpatułką i zwinąć w roladkę. roladki kokosowe bez pieczenia Więcej przepisów na ciasta znajdziecie w zakładce CIASTA na moim blogu. Zdjąć z palnika budyń i dodać masło, mieszać aż się roztopi. (dość obficie) Na wiórki wylać masę budyniową i wyrównać nożem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/03/roladki-kokosowe-bez-pieczenia.html