Składniki: 150 g masła 100 g mlecznej czekolady 25 g gorzkiej czekolady 100 g cukru 3 jajka 200 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 dojrzałe banany 4 plastry ananasa z puszki lub świeżego garść orzechów/migdałów do posypania Polewa czekoladowa: 50 g mlecznej czekolady 1/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka miodu 2 łyżki wody W rondelku, na małym ogniu rozpuścić masło z połamaną na kawałki czekoladą. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche i w razie potrzeby wydłużyć czas pieczenia. Czekoladowe, wilgotne, ciężkie ciasto z rozpuszczoną czekoladą oraz dodatkiem bananów i kawałków ananasa. Ananasa pokroić w drobną kostkę i odcisnąć z nadmiaru soku. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Jajka zmiksować z cukrem na jasną masę.