Czekoladki kokosowe Bounty

Anna
Desery
11.03.2017 17:18
Czekoladki kokosowe Bounty

- Składniki na polewę roztopić na garnku z wrzącą wodą lub w mikrofali ustawiając tryb rozmrażania na 4 stopień i 250 g. W USA farmerzy nie wiedząc, co zrobić z olejem kokosowym zaczęli dawać go swoim świniom, w nadziei na szybkie przybranie na wadze. Ze względu na różną jakość wiórek kokosowych, może być potrzebne użycie większej ilości oleju (gdy masa jest zbyt sypka) lub miodu (gdy chcemy bardziej słodkie). Polewa: - 100 g czekolady deserowej z minimum 45% zawartością kakao - 50 g masła - 3 łyżki mleka lub słodkiej śmietanki *Osoby na diecie bezglutenowej powinny użyć czekolady bez glutenu. Śmiem twierdzić, że są one o niebo zdrowsze i ich smak bardziej odpowiada ze względu na zawarty w nich olej kokosowy i miód. Składniki: Masa kokosowa: - 2 szklanki wiórków kokosowych - 4 łyżki oleju kokosowego - 3 - 4 łyżki miodu naturalnego (najlepiej jasnego, np. rzepakowego) - Powstałą masę wyłożyć do płaskiej formy (u mnie silikonowa) i na dnie uformować placek o wysokości 2 cm. - Schłodzone czekoladki zanurzać w polewie i wykładać na deskę wyłożoną papierem do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchcikgotuje.pl/2015/05/czekoladki-kokosowe-bounty.html