Sposób przygotowania: - 8 łyżek oliwy z oliwek - 2 ząbki czosnku - 4 łyżki octu balsamicznego - łyżka jasnego sosu sojowego - łyżeczka ostrej papryki - 2 łyżeczki soli W sezonie letnim polecam tak przygotowane piersi wrzucić na ruszt- będzie to ciekawa alternatywa dla tradycyjnej kiełbasy z grilla . Składniki: - 6 pojedynczych piersi z kurczaka - 2-3 gałązki rozmarynu marynata Podajemy z ulubionymi dodatkami i surówkami. źródło: przepis własny Ilość porcji: 6 Czas przygotowania: ok. 1 h plus marynowanie W celu uniknięcia smażenia można je ugotować na parze albo upiec w piekarniku. Pieczone piersi z kurczaka zawsze wydawały mi się jednak zbyt suche. Oliwę z oliwek łączymy z sosem sojowym i octem. Drób to mięso, które ze względu na niską kaloryczność jest bardzo popularne przy wielu dietach . Dzięki rozmarynowi piersi z kurczaka mają wspaniały aromat i smak. Mięso z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.