Składniki: Sposób przygotowania: - 2 pojedyncze piersi z kurczaka - 2 brokuły (każdy o wadze 500 g) - 4 szklanki mrożonej marchewki z groszkiem - cebulki dymki- 3 szt. - 2 puszki pomidorów w puszcze (u mnie krojone) - 2 łyżki oliwy z oliwek - sól, pieprz - mozzarella tarta- ok. 5 łyżek Cebulki kroimy w kostkę. Jako, że ze względu na kaloryczność często w mojej kuchni gości drób , to muszę się nieźle nakombinować, żeby za każdym razem smakował nieco inaczej. Dania w wersji dietetycznej zaczyna nawet spożywać mój mąż a to jest już nie lada sukces (wierzcie mi na słowo). Myślę, że idzie mi z tym coraz lepiej, ponieważ każde kolejne danie smakuje mi bardziej niż poprzednie. Przed podaniem posypujemy mozzarellą i posypujemy posiekanym szczypiorkiem (od cebuli dymki). źródło: przepis własny Ilość porcji: 4-5 Czas przygotowania: ok. 45 minut Tym razem kurczaka przygotowałam w wersji potrawki, a nie sztuki mięsa jak ostatnio . Dziś przedstawiam Wam kolejny przepis na danie w wersji fit. Uważam, że na prawdę trudno jest zrobić coś smacznego, zdrowego, kiedy brak dobrych sezonowych warzyw. Poszłam za tym trendem (z lekkim opóźnieniem). Można podawać je jako samodzielne danie, lub z makaronem.