Zupa brokułowa z kukurydzą

Basia
Fit
06.03.2017 9:09
Zupa brokułowa z kukurydzą

Składniki: Sposób przygotowania: - mięso drobiowe na wywar (ja użyłam 2 podudzi z indyka) - 2 brokuły (każdy o wadze 50 dag) - włoszczyzna - 3-4 dymki - kukurydza konserwowa - 5 szt. ziela angielskiego - 3 liście laurowe - kurkuma - sól, pieprz Mięso zalewamy 2,5 litra wody. Wyjmujemy mięso, dzielimy na mniejsze kawałki i wkładamy z powrotem do zupy. Okazało się, że zupy w wersji fit wcale nie muszą być nie smaczne. Jako, że uwielbiam zupy , mój wybór padł na zupę brokułową. Przepis na zupę powstawał w czasie jej robienia. Zupa brokułowa już na stałe zagości w moim menu. dymkę ścieramy na tarce i dodajemy do zupy. Gotujemy do czasu aż staną się miękkie (ok. 10 minut). W związku z powyższym postanowiłam nieco odchudzić swoją kuchnię. Tym razem postanowiłam spróbować zjeść je na ciepło. Brokuły dzielimy na mniejsze kawałki. źródło: przepis własny Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: ok. 1,30h

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2017/03/zupa-brokuowa.html