Wegańskie ciasto marchewkowe z nerkowcami i orzechami włoskimi

Ania
Desery
06.03.2017 13:55
Wegańskie ciasto marchewkowe z nerkowcami i orzechami włoskimi
  • Czas przygotowania: 40 min

Składniki

Składniki:

  • 300 g marchewki
  • 300 g jasnej mąki orkiszowej
  • 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego
  • 250 g brązowego cukru
  • 225 ml oleju
  • 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1,5 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 100 orzechów włoskich
  • 100 g obranych i namoczonych nerkowców
  • 1/3 szklanki mleka roślinnego
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 3 łyżki soku z cytryny

Przepis

http://cookmagazine.pl/weganskie-ciasto-marchewkowe/2/