Składniki: 3/4 szklanki kaszy jaglanej 1,5 szklanki wody szczypta soli 2 banany 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki miodu 3 łyżki kakao Kaszę wysypać na sito i przelać zimną, a następnie gorącą wodą. Oczywiście nie smakuje jak “prawdziwe czekoladowe brownie, ale jest ciekawą odmianą dla wielbicieli ciast czekoladowych lub propozycją dla osób dbających o linię. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia (użyłam podłużnej formy o wymiarach podstawy 28 x 8 cm). Ma to na celu pozbycie się ewentualnej goryczki, która może towarzyszyć kaszy. Gotować pod przykryciem na średnim ogniu aż kasza wchłonie całą wodę (ok. 15 minut). Sprawdzić patyczkiem stopień upieczenia (powinno być wilgotne ale nie lejące się). Ostawić do wystygnięcia (ciepłe ciężko się kroi, bo jest dość “mokre).