Tortilla razowa

Przekąski
28.02.2017 9:02
Tortilla razowa

Rozwałkować na cienkie placki o wielkości dostosowanej do patelni, na której będziemy smażyć (z podanego przepisu wychodzi 6 placków o średnicy 23 cm). Sos czosnkowo-koperkowy: 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy szczypta soli ząbek czosnku 2 gałązki koperku Jogurt wymieszać z musztardą i solą. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu (chwilę z każdej strony – do momentu aż powstaną delikatne, brązowe bąble na powierzchni). Składniki: 2 szklanki mąki żytniej razowej 1/2 szklanki mąki pszennej 40 g masła 1 łyżeczka soli 1 szklanka gorącej wody Podawać z warzywami, wędliną i serem, po zapieczeniu w opiekaczu lub wypełnione dodatkami od razu po usmażeniu (zwinięte w rulon). Propozycja podania: ser feta mieszanka sałat pomidor ogórek plastry kiełbasy żywieckiej z indyka sos czosnkowo- koperkowy (do polania po upieczeniu)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/tortilla-razowa/