Składniki: 2 porcje dorsza bez skóry po ok. 120-130 g (użyłam polędwicy z dorsza) 1 puszka pomidorów krojonych (400 g) ok. 5 suszonych pomidorów z zalewy 2 małe ząbki czosnku sól do natarcia ryby 1 mała cebula łyżka oleju liście świeżej bazylii do posypania ryby Sałatka: 120 g mieszanki sałat 1 mały pomidor 1 łyżka zalewy z suszonych pomidorów 10 zielonych oliwek 1 mały ząbek czosnku Dorsza natrzeć solą i odstawić do lodówki. Wyciśnięty czosnek wymieszać z zalewą z pomidorów i dodać do sałatki. Dodać pomidory z puszki, wyciśnięty czosnek oraz drobno pokrojone suszone pomidory. Na patelni ułożyć w sosie mięso z ryby. Filet z dorsza zapiekany w pomidorach (świeżych i suszonych).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/dorsz-w-sosie-pomidorowym/