Gnocchi ze szpinakiem w 10 minut

Makarony
27.02.2017 10:24
Gnocchi ze szpinakiem w 10 minut

Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 15 minut Składniki: – 1 opakowanie (500 g) gotowych gnocchi – 4 duże łyżki śmietany 18 % – pół szklanki wody – 8-10 ząbków czosnku – 2 duże garści świeżych liści szpinaku – tarty parmezan o posypania – sól i pieprz – 1 łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie: Jeśli dysponujecie jednak większą ilością czasu polecam samodzielnie je zdobić i skorzystać z przepisu na gnocchi na moim blogu 🙂 Polecam Wam inne moje przepisy: – makaron ze szpinakiem i śmietaną – dyniowe gnocchi Według przepisu na opakowaniu gnocchi powinniście gotować kilka minut, jednak w tym przepisie jest to zbędne. Na koniec dodajcie na patelnię szpinak i duście mieszając tak, aby liście szpinaku zmiękły. Obrany czosnek pokrójcie na cienkie plasterki (nie polecam drobnego siekania ani przepuszczania przez praskę, bo efekt będzie zupełnie inny). Gnocchi wyłóżcie na talerz posypując sporą ilością parmezanu i posypując świeżo mielonym pieprzem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/gnocchi-ze-szpinakiem/