Frittata z białą kiełbasą

kardamonovy

Śniadania

27.02.2017 10:59

Frittata z białą kiełbasą

Składniki: 6 jajek 1 surowa biała kiełbasa 1 mała czerwona cebula mała garść rukoli 1 łyżka poszatkowanego szczypiorku sól pieprz (przepis na 3 porcje) Z kiełbasy wyciskamy kawałki surowej kiełbasy (każdy wielkości mniej więcej orzecha włoskiego), wrzucamy na patelnię (bez tłuszczu) i rumienimy. Ja mam patelnię, którą mogę włożyć do piekarnika, więc po tych 3 minutach, wkładam patelnię i piekę całość do upieczenia się górnej części frittaty. Zalewamy kiełbasę i na wolnym ogniu smażymy około 3 minut. Od jakiegoś czasu chodził mi po głowie pewien pomysł na tę potrawę. Dodajecie do frittaty co chcecie – sery, wędliny, kiełbasy, warzywa, zioła, itd. Wielkim plusem jest także fakt, że można przy okazji robić wielkie sprzątanie lodówki. Po chwili dorzucamy do niej pokrojoną w piórka cebulę, smażymy minutę. Polecam dodać jeszcze do tej wersji ser z niebieską pleśnią. Przed podaniem wszystko posypujemy szczypiorkiem, rukolą i dodajemy świeżo mielony pieprz.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/frittata-z-biala-kielbasa/