Krewetki w maśle czosnkowym

Przekąski
05.04.2019 11:40
Krewetki w maśle czosnkowym

Polecane przepisy z owocami morza: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – krewetki w białym winie – moje ulubione – małże w białym winie – spaghetti z krewetkami – kalmary ze szpinakiem – krewetki w sosie pomidorowym z wódką – zupa rybna z owocami morza – ZUPA BOUILLABAISSE – przepis na ośmiornicę – kalmary w czosnku KREWETKI W BIAŁYM WINIE Przygotowanie: 20 minut Ilość porcji: 2 porcje Składniki: – 500-700 g krewetek średniej wielkości – około 150 g masła – 8-10 ząbków czosnku (tak naprawdę aż tyle) – 1 papryczka chilli – opcjonalnie – sól i pieprz – świeżo posiekana natka pietruszki do podania – cząstki limonki lub cytryny do podania Przygotowanie: Do przygotowania możesz użyć zarówno krewetki świeże jak i mrożone, te już lekko podgotowane i różowe lub krewetki szare surowe. Do roztopionego masła włóż krewetki, czosnek i chilli jeśli używasz, wymieszaj i duś krewetki od 6 do 10 minut – te różowe krócej, te większe dłużej. Przygotuj krewetki – jeśli istnieje taka potrzeba rozmróź, zdejmij pancerzyki, opłucz w zimnej wodzie i osusz na ręczniku papierowym. Już wiecie, że jedno z moich ulubionych dań z owoców morza to krewetki w białym winie. W tym czasie przygotuj sobie czosnek – przeciśnij go przez praskę. Tak częściej robi krewetki moja mama, ja nieco rzadziej bo ilość masła w tym daniu jest …. Jeśli kupisz krewetkę w pancerzyku rekomenduję do tego dania ich zdjęcie przed podgrzewaniem w maśle. Krewetki rozłóż w głębokie talerze i posyp świeżą natką pietruszki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/krewetki-w-masle-czosnkowym/