Szakszuka po meksykańsku z chorizo

Martyna
Obiad
11.11.2019 18:10
Szakszuka po meksykańsku z chorizo

Składniki na 4-5 porcji: – 100g chorizo – 1 cebula – 2 puszki krojonych pomidorów – 1 puszka czerwonej fasoli – 1 puszka kukurydzy – 1 żółta papryka – 1 łyżka koncentratu pomidorowego – 4-5 jajek – 3/4 łyżeczki papryki słodkiej – 1/2 łyżeczki papryki wędzonej – 1/3 łyżeczki papryki ostrej – sól, pieprz To nic innego jak danie składające się z ugotowanych na patelni jajek w towarzystwie pomidorów, papryki i cebuli. Cebulę kroimy w kostkę lub w piórka, dodajemy do chorizo i smażymy, aż się zeszkli. Ponadto, dziś w domu obchodzimy dwie szczególne okazje – Dzień Niepodległości oraz drugie urodziny naszego pieska! Jestem w szoku jak ten czas szybko leci, jeszcze chwilę temu nosiłam na rękach kilkutygodniowego szczeniaczka, a dziś to już poważna, dorosła panna. Na patelnię dodajemy pomidory, koncentrat, fasolę, kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę, mieszamy i zagotowujemy pod lekko uchyloną pokrywką. W końcu mogę porobić to, na co nie mam czasu w ciągu tygodnia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/szakszuka-meksykansku-chorizo/