Polecam :) Składniki (8 muffinek): - 1 puszka czerwonej fasoli - 2 jajka - 4 łyżki ksylitolu* - 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 1 łyżka zaparzonej kawy - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/3 szklanki pokrojonej gorzkiej czekolady Piekarnik nagrzać do 180ºC. Muffinki są bezglutenowe, nie ma w nich ani grama mąki, słodzone są ksylitolem oraz wzbogacone o kawałki gorzkiej czekolady. U mnie coś podobnego, ale w wersji mini, czyli pyszne, mocno czekoladowe muffinki fasolowe a’la brownie. Piec 25 minut. *ksylitolu można dodać więcej jeżeli lubi się bardzo słodkie wypieki Fasola jest w nich w ogóle niewyczuwalna. Muffinki są wilgotne, mięciutkie i bardzo sycące.