Bezglutenowy omlet z twarożkiem waniliowym i truskawkami

Natalia
Fit
14.06.2018 17:26
Bezglutenowy omlet z twarożkiem waniliowym i truskawkami

Składniki: - 2 jajka - 2 łyżki mąki ryżowej - 2 łyżki ksylitolu - szczypta soli - 100 g chudego twarogu - 1/2 opakowania serka waniliowego (u mnie Skyr) - szczypta mielonej wanilii - kilka sztuk truskawek Twaróg przełożyć do miseczki, rozgnieść za pomocą widelca, dodać szczyptę wanilii oraz serek wanilowy i dokładnie połączyć. Użyłam w nim mąki ryżowej, więc nie zawiera glutenu, nie ma w nim również cukru. Omleta upiekłam w piekarniku, ale można go też usmażyć na patelni - wtedy jednak nie wyjdzie taki pulchny. Dodać 2 łyżki mąki i bardzo delikatnie wymieszać za pomocą łyżki. Omlety z owocami smakują zdecydowanie najlepiej, w sezonie nie mogło więc zabraknąć takiego z truskawkami :) Jest bardzo sycący, więc doskonale sprawdzi się na śniadanie, czy posiłek po treningu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2018/06/bezglutenowy-omlet-z-twarozkiem.html