Składniki: - 2 jajka - 2 łyżki mąki ryżowej - 2 łyżki ksylitolu - szczypta soli - 100 g chudego twarogu - 1/2 opakowania serka waniliowego (u mnie Skyr) - szczypta mielonej wanilii - kilka sztuk truskawek Twaróg przełożyć do miseczki, rozgnieść za pomocą widelca, dodać szczyptę wanilii oraz serek wanilowy i dokładnie połączyć. Użyłam w nim mąki ryżowej, więc nie zawiera glutenu, nie ma w nim również cukru. Omleta upiekłam w piekarniku, ale można go też usmażyć na patelni - wtedy jednak nie wyjdzie taki pulchny. Dodać 2 łyżki mąki i bardzo delikatnie wymieszać za pomocą łyżki. Omlety z owocami smakują zdecydowanie najlepiej, w sezonie nie mogło więc zabraknąć takiego z truskawkami :) Jest bardzo sycący, więc doskonale sprawdzi się na śniadanie, czy posiłek po treningu.