Lane chrusty

Kasia
Ciasta
06.02.2017 13:17
Lane chrusty

Jem i żałuję ale dalej jem, takie moje motto :P Porcja ok 15 chrustów Składniki: 3 żółtka 3 białka 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 łyżki cukru pudru 220 g mąki pszennej 2 łyżki wódki lub spirytusu szczypta soli na czubku łyżeczki odrobina proszku do pieczenia 150 ml mleka Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną cukru. U mnie w domu można powiedzieć tłusto :) faworki raz w tygodniu, chrusty zaliczone, pączki zaliczone, eklerki i ptysie zaliczone :) Można śmiało powiedzieć, że dieta nie trzyma się mnie za długo ale przecież nie można odmawiać sobie wszystkiego :) W oddzielnej misce ucieramy żółtka z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Usmażone faworki wykładamy na na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar oleju. Na samym końcu do gładkiej masy dodajemy wcześniej ubite białka i wszystko łączymy ze sobą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niezlymlynek.blogspot.com/2017/02/lane-chrusty.html