Jednak w sezonie owocowym jakoś naszła mnie chęć na takie śniadanie, zwłaszcza że te placuszki robi się bardzo szybko oraz trzeba było jakoś wykorzystać coraz bardziej ciemniejące banany :) Składniki (ok. 8-10 placuszków): - 2 dojrzałe banany - 2 jajka - 50 g wiórków kokosowych - garść borówek - 30 g gorzkiej czekolady - olej kokosowy do smażenia Wykonanie: Borówki opłukać i osuszyć. Ostatnio rzadko je robię, odzwyczaiłam się od śniadań na słodko, a popołudniami też nie mam ochoty na takie desery. Banany ugnieść widelcem na gładką masę, dodać jajka, wiórki kokosowe i wymieszać do uzyskania gęstej konsystencji.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2020/08/placuszki-bananowo-kokosowe-z-czekolada.html