Deser prosty, pyszny i można powiedzieć że szybki bo przy tej temperaturze za oknem to i galaretka jakoś szybko stężała:) składniki: 400 g serka homogenizowanego waniliowego 250 g serka mascarpone 150 g jagód mrożone lub świeże cukier do smaku 1 galaretka, u mnie turkusowa Wodzisław Galaretkę rozpuścić w 300 ml wody, przelać do płaskiego naczynia (u mnie talerz od zupy) i odstawić do stężenia. Ja do każdej szklaneczki dałam w następującej kolejności: czubatą łyżkę masy z serków, łyżkę jagód z sokiem, 5-6 kostek galaretki, potem znowu ok dwie łyżki masy serowej, łyżkę jagód i na wierzch resztę pokrojonej galaretki. Masę dosłodzić do smaku jeśli potrzeba, ja cukru nie dodawałam bo dla mnie było wystarczająco słodkie. Wyciągnęłam więc jagódki, zrobiłam galaretkę w pięknym turkusowym kolorze i zmieszałam serki jakie miałam pod ręką. W zamrażarce mam ukryte trochę lata w postaci owoców.