U mnie wersja dla leniwych, bo z gotowej mieszanki chińskiej :) Składniki(duuuże porcje dla 2 osób): - pół opakowania makaronu Soba - 20 krewetek - 450 g mieszanki chińskiej - garść sezamu, nasion słonecznika - dwie łyżki oleju sezamowego - łyżka sosu rybnego - łyżka sosu ostrygowego - łyżka sosu ostrygowego - dwie łyżki sosu sojowego - dwa ząbki czosnku - łyżka masła - pół limonki - przyprawy: pieprz biały, imbir, czosnek granulowany, sól Nasiona uprażyć na dobrze rozgrzanej, suchej patelni, często nią potrząsając aby się nie spaliły. Do woka wlać łyżkę oleju sezamowego, wrzucić warzywa, smażyć na dużym ogniu aż rozmarzną, przyprawić solą (ostrożnie, sos sojowy i rybny będą słone),smażyć aż warzywa będą miękkie, ale nadal sprężyste. Do woka wlać łyżkę oleju sezamowego, wrzucić warzywa, smażyć na dużym ogniu aż rozmarzną, przyprawić solą (ostrożnie, sos sojowy i rybny będą słone),smażyć aż warzywa będą miękkie, ale nadal sprężyste. Smacznego <3 W woku, lub dużej patelni rozgrzać masło, dodać posiekany czosnek i krewetki, smażyć po minucie z każdej strony, krewetki także odkładamy na bok. W woku, lub dużej patelni rozgrzać masło, dodać posiekany czosnek i krewetki, smażyć po minucie z każdej strony, krewetki także odkładamy na bok. Ktoś kto rozpoczyna swoją przygodę z kuchnią azjatycką będzie musiał zostawić w sklepie trochę pieniędzy, ale większość składników, jak np. sos sojowy, rybny, ostrygowy, olej sezamowy to nie zakup na jeden obiad. Dodać drugą łyżkę oleju sezamowego, sos sojowy, rybny i strrygowy, sok z limonki, imbir, pieprz i czosnek granulowany. Dodać drugą łyżkę oleju sezamowego, sos sojowy, rybny i strrygowy, sok z limonki, imbir, pieprz i czosnek granulowany. Sprężysty, dobrze współpracuje z pałeczkami, ładnie wygląda na talerzu i oczywiście pysznie smakuje :) Na talerzu posypać uprażonymi nasionami słonecznika i sezamu.