Składniki: - kawałek sera z niebieską pleśnią - kilka pomidorków koktajlowych - szalotka - kawałek cukinii - jajka - tyle samo ile chcemy przygotować kokilek - masło - bagietka - sól, pieprz - ząbek czosnku Cukinię i szalotkę kroimy w kostkę, pomidorki na połówki i rozkładamy w kokilkach. A kokilki dają masę możliwości i jeżeli znudziły Ci się już sadzone, jajecznica i omlet na zmianę to oznacza, że właśnie przyszedł czas na kupno kokilek. Celowo nie podaję proporcji - po prostu rozkładacie składniki na tyle kokilek ile Was satysfakcjonuje, dodajecie jajka i już. Nie odchodźmy za daleko, bo moment kiedy białko jest ścięte, a żółtko nadal płynne, bardzo łatwo przegapić. Ale jeżeli teraz tutaj jesteś, to znaczy, że weekendowe, leniwe śniadania nie są Ci obce. Takie śniadanie to również dobry sposób na czyszczenie lodówki po całym tygodniu.