Jeżeli na moje pytanie odpowiedzieliście nie, to myślę, że niebawem się to zmieni :) Składniki (na 2 porcje): - 1 i 1/2 szklanki ryżu do risotto (najczęściej spotkacie arborio) - 250 g kurek - średnia cebula - 2 ząbki czosnku - 4-5 łyżek startego parmezanu (ja miałam pecorino) - pęczek natki pietruszki - 750 ml bulionu warzywnego - 100 ml białego wytrawnego wina - 2 łyżki masła - sól, pieprz do smaku 1. Jeżeli tak, to na pewno już wiecie, że to nie jest żadna czarna magia i zwykły śmiertelnik jest w stanie podołać temu daniu w 30 minut. No więc jeżeli nie będziecie zbierać kurek to sądzę, że 30 minut to odpowiednia dzienna dawka czasu spędzonego w kuchni. 2. Na patelnię wsypuję ryż i smażę, aż zmieni kolor na szklisty. No chyba, że doliczymy zbieranie kurek (jak to było w moim przypadku, ale absolutnie nie narzekam, mogę nazbierać i Wam). Dokładnie mieszam, zdejmuję z ognia, przykrywam i pozostawiam na 10 minut.