🙂 Składniki na formę o średnicy 21cm: – 800-1000g jabłek – 220g mąki owsianej (bezglutenowej) – 4 jajka – 3-4 łyżki ksylitolu – 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego) W związku z tym, że chyba najgorsze już za mną, a dzisiaj mam zamiar świętować, chciałabym podzielić się z Wami NAJLEPSZYM przepisem na ciasto jabłkowe. – laska wanilii Jabłka obieramy, kroimy na ósemki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki. Jajka ucieramy z ksylitolem i wydrążonymi ziarenkami z laski wanilii na jasną masę. W cieście nie ma ani grama dodanego tłuszczu, nie ma ogromnych ilości cukru, a wykona je każdy. Całe szczęście połowa już za mną, wszystko zdane i teraz będzie już tylko z górki. Na dno formy wykładamy tyle ciasta (mniej więcej połowę), by dno było przykryte.