Makaronowe muffiny

Monika
Makarony
23.01.2017 0:18
Makaronowe muffiny

składniki: 700 g ugotowanego cienkiego makaronu typu nitki, u mnie Malma 1 średnia czerwona papryka 100 startego żółtego sera 6 łyżek śmietany 3 jajka 2 łyżki posiekanej natki sól,pieprz masło do posmarowania formy jajka lub ser żółty na wierzch Ugotowany makaron rozdrobnić aby łatwiej mieszał się z innymi składnikami, można pokroić nożem albo porwać palcami. Jeśli na wierzch dajemy jajko należy na środku muffiny zrobić małe wgłębienie na żółtko. Z podanych składników wyszło mi 8 dużych muffin, 4 zrobiłam z jajkiem a 4 z serem. Zamiast robić jedną dużą zapiekankę masę po porcjowałam i zrobiłam w formie na duże muffiny. Formę na duże muffiny (średnica górna 9 cm, głębokość 5 cm) natłuścić masłem. Na wierzchu ułożyć grube plasterki żółtego sera lub wbić jajko. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok ok 20 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/01/makaronowe-muffiny.html