Składniki 300 g kaszy perłowej 20 g suszonych grzybów 2 piersi pojedyncze z kurczaka 200 g śmietany (18%) 2 łyzki oliwy 1 puszka zielonego groszku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 pęczek szczypiorku sól pieprz Na wodzie w której gotowały się grzyby plus uzupełnić resztę wody posolić i ugotować kaszę. Ugotowaną kaszę wymieszać z posiekanymi grzybami, kurczakiem, groszkiem odsączonym na sicie, szczypiorkiem, natką pietruszki i włożyć do naczynia do zapiekania. Grzyby namoczyć w 1/2 l wody najlepiej na całą noc, a następnie ugotować je do miękkości. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę o wielkości 1,5 cm i oprószyć solą i pieprzem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/01/kasza-zapiekana-po-staropolsku.html