Surówka z białej kapusty

Ewelina
Sałatki
09.07.2014 8:23
Surówka z białej kapusty

Przepis

Surówka z białej kapusty

Okazuje się że z jednego warzywka też można zrobić pyszną suróweczkę do obiadu. Wystarczy tylko główka kapusty i kilka drobnych dodatków. Suróweczka znika bardzo szybko i nawet moja córeczka ją polubiła choć do tej pory nie jadała nic z czosnkiem.

składniki:

1 nieduża główka białej kapusty

2- 3 ząbki czosnku

2-3 łyżki posiekanego koperku

3 łyżki jogurtu

2 łyżki majonezu

1 łyżka musztardy delikatesowej

sól morska z pieprzem Kamis

Kapustę drobno poszatkować. Opruszyć solą i pieprzem, dodać drobno starty czosnek oraz koperek i dokładnie wymieszać. Jogurt wymieszać z majonezem i musztardą. Dodać do kapusty i dokładnie wymieszać. Odstawić na minimum pół godzinki aby smaki sie przegryzły.