Przepis
Surówka z białej kapusty
Okazuje się że z jednego warzywka też można zrobić pyszną suróweczkę do obiadu. Wystarczy tylko główka kapusty i kilka drobnych dodatków. Suróweczka znika bardzo szybko i nawet moja córeczka ją polubiła choć do tej pory nie jadała nic z czosnkiem.
składniki:
1 nieduża główka białej kapusty
2- 3 ząbki czosnku
2-3 łyżki posiekanego koperku
3 łyżki jogurtu
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy delikatesowej
sól morska z pieprzem Kamis
Kapustę drobno poszatkować. Opruszyć solą i pieprzem, dodać drobno starty czosnek oraz koperek i dokładnie wymieszać. Jogurt wymieszać z majonezem i musztardą. Dodać do kapusty i dokładnie wymieszać. Odstawić na minimum pół godzinki aby smaki sie przegryzły.