Nadziewane francuskie miseczki

Krzysztof
Przekąski
27.06.2014 13:28
Nadziewane francuskie miseczki

Przepis

SKŁADNIKI:

ciasto francuskie 1 opakowanie

pierś z kurczaka 1 szt

pomidory z puszki 4 szt

pieczarki 2 szt

ser żółty tarty 8 łyżeczek

szpinak 6 łyżeczek

papryka czerwona 1/2 szt

jajko 1 szt

śmietana gęsta 1 łyżka

szpinak 6 łyżeczek

przyprawy do marynowania kurczaka: czosnek bazylia oregano olej 1 łyżka

PRZYGOTOWANIE:

Ciasto francuskie rozwałkować. Naczynia w których będziemy zapiekać wyłożyć ciastem – boki troszkę wyżej. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć. Pokroić w kostkę , Posypać przyprawami , zalać łyżką oleju. Smażyć na rozgrzanej patelni. Naczynka wykładać warstwami: Kurczak , pomidor, łyżeczka żółtego sera tartego, plastry umytej pieczarki, łyżeczkę odsączonego szpinaku ( ja użyłam w puszce) krążki umytej, oczyszczonej czerwonej papryki. Górę przykryć masą w wymieszanego jajka, śmietany oraz pozostałego sera żółtego. Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać 40 minut w temp 180 stopni. Smacznego:)