Przepis
SKŁADNIKI:
ciasto francuskie 1 opakowanie
pierś z kurczaka 1 szt
pomidory z puszki 4 szt
pieczarki 2 szt
ser żółty tarty 8 łyżeczek
szpinak 6 łyżeczek
papryka czerwona 1/2 szt
jajko 1 szt
śmietana gęsta 1 łyżka
szpinak 6 łyżeczek
przyprawy do marynowania kurczaka: czosnek bazylia oregano olej 1 łyżka
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto francuskie rozwałkować. Naczynia w których będziemy zapiekać wyłożyć ciastem – boki troszkę wyżej. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć. Pokroić w kostkę , Posypać przyprawami , zalać łyżką oleju. Smażyć na rozgrzanej patelni. Naczynka wykładać warstwami: Kurczak , pomidor, łyżeczka żółtego sera tartego, plastry umytej pieczarki, łyżeczkę odsączonego szpinaku ( ja użyłam w puszce) krążki umytej, oczyszczonej czerwonej papryki. Górę przykryć masą w wymieszanego jajka, śmietany oraz pozostałego sera żółtego. Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać 40 minut w temp 180 stopni. Smacznego:)