Łosoś z salsą z awokado i kaki oraz kaszą orkiszową

Dominika
Obiad
27.11.2016 19:35
Łosoś z salsą z awokado i kaki oraz kaszą orkiszową

Zachęcam do wypróbowania ;) Składniki Ilość: 3 porcje filet z łososia 200 g kaszy orkiszowej 1 awokado 1 owoc kaki 2 pomidory 1 zielona cebulka 1 limonka 2 łyżeczki tabasco lub do smaku 1 łyżeczka ziół toskańskich trochę oleju do smażenia sól, pieprz do smaku Kaki również obrać i wraz z pomidorami pokroić na małą kostkę, a następnie wymieszać z awokado. Łososia podzielić na 3 części i wyłożyć na talerze z porcjami kaszy orkiszowej oraz kolorowej salsy. Łososia mogłabym jeść prawie codziennie i zawsze przygotowuję go w taki sam sposób, czyli posypuję solą i pieprzem, a następnie skrapiam sokiem z limonki lub cytryny. Pokroić go w małą kostkę i wymieszać z sokiem wyciśniętym z połowy limonki. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i położyć na nim, skórą do dołu, filet z łososia. Dzisiejsza jego wersja podana została z kolorową salsą, do której przede wszystkim dodałam awokado oraz kaki. Posypać go solą i pieprzem oraz polać sokiem wyciśniętym z połowy limonki. Dawno nie było na blogu przepisu z udziałem ryby. Między innymi zawiera dużą porcję białka wpływającego pozytywnie na mięśnie, błonnika poprawiającego trawienie oraz tłuszcze nienasycone obniżające cholesterol.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/losos-z-salsa-z-awokado-i-kaki-oraz-kasza-orkiszowa/