Rurki z ciasta francuskiego z kremem truskawkowym

Monika
Desery
18.06.2016 21:50
Rurki z ciasta francuskiego z kremem truskawkowym

Napiekłam, naowijałam się a one migiem zniknęły :) składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego po 300 g 1 galaretka truskawkowa 300 ml śmietanki 30% 200 g truskawek 1 jajko cukier waniliowy do posypania Ciasto francuskie wyjąć wcześniej z lodówki aby trochę się ogrzało ok 20-30 minut, dzięki temu będzie ładnie się nawijać na foremki. Paski ciasta nawijać na foremki do rurek zaczynając od cieńszego końca tak aby ciasto na siebie nachodziło. Nawinięte na rurki ciasto ułożyć na dużej blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec aż rurki dobrze się zrumienią, funkcja termoobieg. Upieczone rureczki jeszcze ciepłe ściągnąć z foremek i ułożyć na desce do wystudzenia. Na pierwszy raz postanowiłam zrobić rureczki z gotowego ciasta francuskiego. Masę wstawić do lodówki aby lekko stężała, dzięki temu nie będzie wypływać z rurek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/06/rurki-z-ciasta-francuskiego-z-kremem.html