Marchewka pieczona z limonką i imbirem

Monika
Obiad
24.04.2018 21:53
Marchewka pieczona z limonką i imbirem

składniki: 5-6 marchewek 1 łyżka płynnego miodu 6 łyżek oleju rzepakowego 1-2 łyżeczki drobno startego świeżego imbiru 1 mała limonka Marchewki obrać i dowolnie pokroić. Ja do marynaty z miodu i oleju dodałam sok i skórkę z limonki oraz świeży imbir. Marchewkę można też poszatkować na sztkownicy do kapusty wtedy uzyskamy cienutkie plasterki, które będą gotowe już po 15 minutach. Dodać także otartą skórkę z limonki oraz wycisnąć z niej sok. W trakcie pieczenia marchewkę kilka razy przemieszać aby się nie przypaliła na brzegach i równomiernie upiekła.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2018/04/marchewka-pieczona-z-limonka-i-imbirem.html