Składniki (2 porcje): - 2 jajka - ok. 50 g łososia wędzonego - 4 garście rukoli - pół czerwonej papryki - 1/3 awokado - pół opakowania Bielucha lub innego lekkiego serka - olej kokosowy do smażenia - sól, pieprz, ulubione przyprawy (bazylia, oregano) Wykonanie: Awokado i paprykę pokroić w cienkie plasterki. Na patelnię wylać połowę masy jajecznej i równomiernie rozprowadzić, smażyć pod przykryciem około 2-3 minuty, delikatnie przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze przez pół minuty. Omleta można doprawić ulubionymi przyprawami, u mnie była to bazylia i oregano, ale na pewno świetnie sprawdzą się inne przyprawy czy świeże zioła. Omlet z dodatkiem łososia wędzonego w połączeniu ze świeżą rukolą i awokado nie tylko smakuję wyśmienicie, ale jest też bardzo zdrowy.